Κόψε κακές συνήθειες

Όλοι έχουμε στο ενεργητικό μας κακές συνήθειες που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε και αυτό σίγουρα απαιτεί από εμάς συνειδητή προσπάθεια, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο απ` όλα είναι η συνέπεια. Αυτό που θα μας βοηθήσει περισσότερο είναι το να εστιάσουμε το μυαλό μας και τις ενέργειές μας σε αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε και όχι σε αυτό που κατέχουμε αυτή την στιγμή.(κακή συνήθεια). Αν για παράδειγμα θέλουμε να βελτιώσουμε την διατροφή μας  και την άσκησή μας πρέπει απλά να προσπαθούμε να τρώμε πιο υγιεινά φαγητά και σιγά σιγά να βάλουμε την άσκηση στην ζωή μας. Όλο το είναι μας θα πρέπει απλά να είναι εστιασμένο σε αυτό που θέλουμε και όχι σε αυτό που δεν θέλουμε. Στην αρχή θα νομίζετε ότι δεν κάνετε τίποτα και ότι απλά κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Την ίδια μέρα που πήγατε γυμναστήριο την ίδια μέρα πλακωθήκατε στα σουβλάκια ή φάγατε το αγαπημένο σας γλυκό. Κανένα πρόβλημα!!!!! ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΑΣ. Απλά αυτό που θέλουμε να πούμε εδώ είναι ότι κάνοντας κάτι έστω τόσο μικρό είναι όφελος για εσάς, οτιδήποτε κάνουμε επιπλέον προς την κατεύθυνση που θέλουμε είναι πολύ θετικό. Σε  όλα τα πράματα υπάρχουν  διαβαθμίσεις, το πόσο χρειάζεστε κάτι και το πόσο μπορείτε και θέλετε να κάνετε κάτι είναι εντελώς προσωπικό, γι αυτό μην συγκρίνετε τον εαυτό σας απόλυτα με άλλους, μπορεί στην φάση την ζωής σας να έχετε κι άλλα πράματα να φροντίσετε, όπως ας πούμε  παιδιά, γονείς ή κάτι άλλο, ο σκοπός είναι να κάνετε κάτι καλύτερο για εσάς. Απλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα τα κάνουμε βάσει προγράμματος.

Παράδειγμα. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Πρόγραμμα Νο1

Ξυπνάω το πρωί φτιάχνω καφέ και κάνω τσιγάρο.

Τρώω απ` έξω μια τυρόπιτα

Κατά τις 12:00 ξαναπίνω ένα καφεδάκι με 2-3 τσιγάρα

Στις 14:00  χτυπάω μια μπαγκέτα.

Το απόγευμα μετά την εργασία μου, ανάλογα την μέρα, κάνω διάφορες δραστηριότητες και το βραδάκι έτσι πεινασμένος που είμαι τρώω μια μακαρονάδα με κιμά ή παραγγέλνω απ` έξω πίτσα ή σουβλάκια και κανένα αναψυκτικό βλέποντας ειδήσεις, εκπομπές ή καμιά ταινία.

Πρόγραμμα Νο 2

Ξυπνάω το πρωί περπατάω στο τετράγωνο μισή ωρίτσα.

Επιστρέφω και τρώω ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό.

Κατά τις 10:00 χτυπάω ένα φρούτο και κανένα ξηρό καρπό. Το μεσημέρι μια μερίδα φαγητό από το σπίτι και μια σαλάτα. Μετά την εργασία μου τρώω ένα φρούτο. Το βραδάκι θα φάω μια σαλάτα ή ένα ελαφρύ φαγητό.

Πρόγραμμα ακολουθούμε στην μια περίπτωση, πρόγραμμα και στην άλλη. Το θέμα είναι ποιο μας εξυπηρετεί…

Αφήστε μια απάντηση