TRAIL STORIES

Όλα ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια όταν έγινε ένας ορεινός αγώνας στην περιοχή που ζω, στο Κορωπί.Τότε αποφάσισα να συμμετάσχω μαζί με τον κολλητό μου Νεκτάριο στα 4,5χλμ..
Εγώ ωστόσο φοβόμουν να τρέξω ακόμη και 100μ για να μην πάθω καρδιά κλπ…(γέλια)
Κατάφερα όμως και βγήκα 2ος Γενικής κατάταξης και από τότε δεν έχω σταματήσει να τρέχω έχοντας πετύχει αρκετούς από τους προσωπικούς μου στόχους. Πάντα μου άρεσε το βουνό, το σκι, και η ορειβασία, αλλά το ορεινό τρέξιμο με μάγεψε, το αγάπησα και το αγαπώ σαν την οικογένειά μου!! Όσο ζω και θα μου το επιτρέπει η υγεία μου θα τρέχω στο βουνό και θα απολαμβάνω τα οφέλη του με καλούς και αγαπημένους φίλους!

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

#betterpeople #body_mind_emotion

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΣΩΜΑ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ

Από την Έφη Φλωτσίου/ Συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο Ιπποκράτης με τη ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιεί», υποδήλωνε την
αναγκαιότητα το σώμα να είναι υγιές για να είναι και το πνεύμα καθαρό, αλλά και αντίστροφα, την αναγκαιότητα του καθαρού πνεύματος για να είναι υγιές το σώμα. Ο άνθρωπος δεν είναι ένα αθροιστικό σύνολο χωριστών μερών αλλά μια ολότητα. Ο Πλάτων στο έργο του Νόμοι, αναφέρει ότι «η ένωση της ψυχής με το σώμα δεν είναι με κανένα τρόπο ανώτερη από το χωρισμό τους». Ο Αριστοτέλης στο «Περί Ψυχής» που αποτελεί για τη δυτική φιλοσοφία μια από τις σημαντικότερες μελέτες για την ψυχή, παρομοιάζει τη σχέση μεταξύ σώματος και ψυχής με αυτή του κεριού και του σχήματός του. Το σχήμα δεν είναι ξεχωριστό από το κερί αλλά μια συγκεκριμένη ιδιότητά του. Το πνεύμα είναι εκείνη η ουσία που παρακινεί τον άνθρωπο στην αναζήτηση αρετών όπως η αγάπη, η αλήθεια. Δείχνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να συνδεθεί με μια ανώτερη δύναμη, με μια εσωτερική πηγή ενέργειας ή με μια θεϊκή οντότητα. Ο τρόπος που εκδηλώνεται η ψυχή θα λέγαμε ότι είναι πνευματικότητα όπως το σώμα εκδηλώνεται μέσω της φυσιολογίας, και τα συναισθήματα μέσω του μυαλού. Το σώμα είναι ο σύμμαχός μας ο συνοδοιπόρος μας, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με το περιβάλλον γύρω μας αλλά και το φυσικό μας όριο με αυτό το περιβάλλον. Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πολύ περισσότερα από αυτά που λένε τα λόγια μας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το όργανο που αποζητά τη σύνδεση αλλά κυρίως τη βεβαιότητα. Αναζητεί τάξη μέσα σε ένα χαοτικό και πολυσύνθετο σύμπαν. Χρειάζεται προβλέψεις και πεποιθήσεις να δημιουργήσει ένα προβλέψιμο αποτέλεσμα. Σύμμαχός του σε αυτό το έργο είναι ο Νους. Ο Νους συνιστά το «νοητό» κόσμο των ιδεών. Είναι η ανθρώπινη ικανότητα αναπαράστασης σεναρίων. Πεποιθήσεις, μοντέλα πραγματικότητας, αναπαραστάσεις. Οι δομές και τα πρότυπα που δημιουργεί ο εγκέφαλος δεν χρειάζεται κατ΄ανάγκη να είναι αληθινά. Ο νους γνωρίζει τη δική του εκδοχή, και αυτό που εμείς πιστεύουμε γίνεται η προσωπική μας αλήθεια. Και αυτή η πίστη δεν είναι εφήμερη. Η οργανική και η ψυχολογική μας κατάσταση συνδέονται με μια απευθείας γέφυρα. Ο νους επηρεάζει άμεσα τη σωματικότητά μας. Αυτό που πιστεύουμε και αυτό που δεν πιστεύουμε επιδρά σε μεγάλο βαθμό στο σώμα μας.
Οι γιατροί σήμερα χάρη στις νέες απεικονιστικές συσκευές μπορούν να δουν το χάρτη του εγκεφάλου. Όχι μόνο το hardware αλλά το software. Η τεχνική DTI, μετρώντας τη ροή νερού μέσα στα αναρίθμητα δίκτυα του νευρικού συστήματος, επιτρέπει στους επιστήμονες να υπολογίσουν την ελεύθερη ενέργεια στον εγκέφαλο και να δημιουργήσουν μια οπτική απεικόνιση «της ψυχής εν δράσει». Μπορούν να δουν στο εσωτερικό του εγκεφάλου και όλα όσα συμβαίνουν εκεί. Μπορούν να οπτικοποιήσουν το Πνεύμα για το οποίο είχε μιλήσει ο Νεύτων: τις δραστήριες δυνάμεις που κινούν τις ενέργειες του εγκεφάλου, ο οποίος με τη σειρά του καθοδηγεί τα άκρα, τα όργανα και το υπόλοιπο σώμα μας. Αυτό δίνει στους επιστήμονες κάτι περισσότερο από μια απλή ιδέα τού τι κάνει ο νους. Μπορούν να δουν τον «νου» στον εγκέφαλο. Μπορούν να δουν αυτό που πιστεύουμε εν δράσει. Και βλέπουν πως αυτό που πιστεύουμε – και αυτό που δεν πιστεύουμε– επιδρά σε τεράστιο βαθμό στο σώμα μας. Γαλήνη και ισορροπία έρχεται στη ζωή όταν αυτές οι 3 πλευρές ( σώμα, νους, και πνεύμα) βρίσκονται σε αρμονία. Όταν ανανεώνονται ταυτόχρονα και καμία σε βάρος της άλλης. Όταν ένα από αυτά εξελίσσεται γρηγορότερα προκαλεί δυσαρμονία- δηλαδή ασθένεια στα άλλα. Δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε επιστημονικά αν η συνειδητότητα (awarenes) είναι μια συμπαντική άυλη πραγματικότητα ή έχει υλική υπόσταση. Στη δεύτερη περίπτωση είμαστε απλώς ρομπότ, στην πρώτη εν δυνάμει θεοί με δημιουργικότητα, φαντασία και ελεύθερη βούληση Το «σώμα» παράγει «νου» και ο νους παράγει σώμα με βάση τον προγραμματισμό της συνειδητότητας δηλαδή του «πνεύματος»!!! Η βεβαιωμένη επιστημονικά πλαστικότητα του εγκεφάλου αποδεικνύει ότι οι σκέψεις γίνονται βιολογία μέσα από την αλλαγή της καθημερινότητας. Όλα είναι αλληλοεξαρτώμενα και αλληλοεπηρεαζόμενα. Τελικά όλα είναι ΕΝΑ.

Όσο ζεις, να μαθαίνεις πως να ζεις…

”Δεν υπάρχει πιο δύσκολη τέχνη απ’το να ζει κανείς. Για τις άλλες τέχνες και επιστήμες υπάρχουν παντού αναρίθμητοι δάσκαλοι. Ακόμη και οι νέοι πιστεύουν ότι τις έχουν κατακτήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν να τις διδάξουν στους άλλους. Στη διάρκεια ολόκληρης της ζωής του πρέπει κανείς να συνεχίσει να μαθαίνει να ζει και, πράγμα που θα σας ξαφνιάσει ακόμη περισσότερο, πρέπει κανείς σ’ολόκληρη τη ζωή του να μαθαίνει πώς να πεθάνει…

Εκείνο πάντως που μπορούμε σίγουρα να πούμε είναι ότι μόνο όσοι θέλουν να έχουν τον Ζήνωνα και τον Πυθαγόρα και τον Δημόκριτο και όλους τους άλλους σοφούς δασκάλους των ελευθέριων σπουδών, αλλά και τον Αριστοτέλη και τον Θεόφραστο, στενότατους φίλους τους καθημερινά, μόνο αυτοί είναι αφοσιωμένοι στα πραγματικά καθήκοντα της ζωής…

Κανένας από τους σοφούς αυτούς δεν πρόκειται να σε αναγκάσει να πεθάνεις, όλοι όμως θα σε διδάξουν πώς να πεθαίνεις. Κανένας τους δεν θα σπαταλήσει τα χρόνια της ζωής σου, ο καθένας τους όμως θα πλουτίσει τα χρόνια σου με τα δικά του χρόνια. Κανενός η συζήτηση δεν θα σου προκαλέσει κίνδυνο, κανενός η φιλία δεν θα είναι θανάσιμη για σένα, κανενός το πλησίασμα δεν θα σου αφαιρέσει χρήματα. Θα πάρεις από αυτούς ό,τι προτιμάς εσύ και δεν θα είναι δικό τους το λάθος αν δεν αντλήσεις από εκείνους ό,τι ανώτερο θα επιθυμούσες.

Αυτοί θα σου ανοίξουν το δρόμο της αθανασίας αυτοί θα σε σηκώσουν σε ένα ύψος, από το οποίο κανείς ποτέ δεν έχει πέσει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιμηκύνεις τη θνητή σου ιδιότητα και να τη μετατρέψεις σε αθανασία. Τιμές, μνημεία, καθετί που η φιλοδοξία διέταξε με ψηφίσματα ή κατασκεύασε με έργα σύντομα καταρρέουν σε ερείπια δεν υπάρχει τίποτα που η μακρά ροή του χρόνου να μην το σωριάζει στο έδαφος και να μην το εξαφανίζει. Τα έργα όμως που η φιλοσοφία έχει καθαγιάσει είναι αδύνατον να υποστούν ζημιά κανένας χρόνος δεν θα τα καταστρέψει, κανένας δεν θα μειώσει τη σημασία τους…!”

Λεύκιος Ανναίος Σενέκας – Lucius Anneus Seneca, (4 π.Χ. – 65 μ.Χ.), Ρωμαίος πολιτικός, ρήτορας, δραματουργός και Στωικός φιλόσοφος.

Πηγή http://xletsos-basilhs.blogspot.gr/

 

Δράσε, μην περιμένεις. Ο χρόνος δεν θα είναι ποτέ ο κατάλληλος.

Η δράση είναι το τελευταίο προπύργιο για όσους ονειρεύονται. Φαντάσου να κάνεις σχέδια να βάζεις στόχους και με κάποιο τρόπο να σου στερήσουν τη ελευθερία να δράσεις. Τότε πραγματικά ασφυκτιάς, πνίγεσαι, τα πάντα για σένα τελειώνουν…Το χειρότερο όμως απ όλα είναι να είσαι ελεύθερος να δράσεις αλλά να μην το κάνεις γιατί δεν ονειρεύτηκες τίποτα, δεν έθεσες  κάποιο στόχο…αυτό είναι το τραγικό,  να περιορίζεσαι από μόνος σου. Εφόσον όμως έχεις ξεκινήσει να βάζεις κάποιους στόχους τότε ήρθε η ώρα για δράση, χωρίς αυτήν τα όνειρα πεθαίνουν, μαραίνονται, οι στόχοι μας ξεθωριάζουν, τους χάνουμε από τα μάτια μας και αυτό που βλέπουμε μόνο είναι εμπόδια και προβλήματα. Η δράση φίλοι μου μας ζωντανεύει, κι αν ακόμα σκοντάφτουμε κάπου η δράση αργά ή γρήγορα θα ας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. Συν Αθηνά και χείρα κίνει,  αυτό δεν λέμε?
Πολλοί από εμάς θέλουν να ξέρουν λεπτομερώς πώς θα πραγματοποιηθεί ο στόχος τους και δεν ξεκινούν μέχρι να δουν τα πάντα για το μέλλον. Δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. Κάνεις ένα βήμα και μετά ένα άλλο βήμα και σιγά σιγά έχεις διανύσει όλη την απόσταση. Αυτό που μας αποτρέπει από την δράση δεν είναι τίποτα άλλο από τον φόβο της αποτυχίας ή της κριτικής ή από την έλλειψη πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και πως αποδεικνύεται αυτό?
Αν κάποιος μπορούσε να σας  εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά,  δεν θα προχωρούσατε? Φυσικά και θα προχωρούσατε. Ο μόνος όμως που μπορεί να σας εγγυηθεί ότι όλα θα πάνε καλά είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Και πως μπορεί να γίνει αυτό? Μόνο μέσα από την δράση. Όταν θα μπείτε στην δράση, σιγά σιγά οι φόβοι σας θα μειώνονται, θα εξασθενούν, δεν θα έχουν την επίδραση που είχαν στο παρελθόν, γιατί απλά θα αντιληφθείτε ότι ήταν διάφορα σενάρια του μυαλού σας απλά για να σας προστατέψει. Κάποια σίγουρα ήταν χρήσιμα, κάποια όμως όχι. Όσο η γνώση σας για κάτι διευρύνεται, οι φοβίες σας ελαττώνονται γιατί πλέον δεν μπορούν να σταθούν. Έτσι λοιπόν μεγαλώνει και η πίστη σας ότι κάτι μπορείτε να καταφέρετε και μετά από κάποιο διάστημα αρχίζετε και βλέπετε αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα με την σειρά τους θα ενισχύουν την πίστη σας και έτσι ο κύκλος αυτός θα συνεχίζεται, δράση, αποτελέσματα, πίστη, οπότε τώρα πλέον ξεπερνάτε τον φόβο της κριτικής γιατί γνωρίζετε, και όσο για τον φόβο της αποτυχίας, καταλαβαίνετε  τώρα πια ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της όλης διαδικασίας. Η δράση λοιπόν φίλοι μου είναι ο καλύτερος δάσκαλος, θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεται να ξέρετε, οπότε αδράξτε την μέρα και ελπίζω να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας και τα όνειρά σας, αρκεί βέβαια να έχετε ευγενείς σκοπούς που θα βοηθήσουν εσάς και τους γύρω σας.

Action Change Things

Οι έξυπνοι άνθρωποι ζητάνε βοήθεια

Στην εποχή της πληροφορίας, η άγνοια είναι επιλογή. Με τόσα μέσα που έχουμε πλέον στην διάθεσή μας δεν υπάρχει η δικαιολογία δεν το ήξερα.

Αυτή η εποχή πλέον έχει περάσει, έχουμε μπει πλέον στην εποχή της εφαρμογής της γνώσης. Σίγουρα δεν πρόκειται να τα μάθεις όλα αλλά πλέον ξέρεις σε γενικές γραμμές τι πρέπει να κάνεις στους περισσότερους τομείς της ζωής σου.

Ειδικότερα βέβαια αν θες  σε κάποιο τομέα να εμβαθύνεις περισσότερο δεν χρειάζεται να γίνεις ειδήμον, υπάρχουν ειδικοί που έχουν επενδύσει εκείνοι το χρόνο τους και έχουν μάθει πολύ εξειδικευμένα πράματα και μπορείς να ζητήσεις την βοήθειά τους.

Για θέματα διατροφής ας πούμε υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις που μπορείς να ενημερωθείς εύκολα πλέον αλλά αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο τότε θα χρειαστείς τις γνώσεις ενός διατροφολόγου, και το ίδιο ισχύει βέβαια για κάθε πλευρά της ζωής μας.

Γιατί να τα ξέρετε όλα εσείς? Συμβουλευτείτε τους ειδικούς, όσο περισσότερους συμβούλους έχετε τόσο πιο σοφές αποφάσεις θα παίρνετε. Εμείς για παράδειγμα στην ιστοσελίδα μας έχουμε επιστημονικούς  συμβούλους διατροφής, ψυχικής υγείας, ψυχολογίας, γυμναστές κλπ γιατί εμείς δεν τα γνωρίζουμε όλα  αναλυτικά και επίσης επιβλέπουν γενικότερα το έργο μας και πολλές φορές μάλιστα φιλοξενούμε και άρθρα τους που βοηθούν τους αναγνώστες μας.

Οπότε, η ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή αλλά και η βοήθεια από άλλους ανθρώπους στην ζωή μας είναι πολύ σημαντική, μην την υποτιμάτε και μην ντρέπεστε να ζητάτε βοήθεια για οτιδήποτε σας απασχολεί.

Οι έξυπνοι άνθρωποι να το θυμάστε…. στα δύσκολα ζητάνε βοήθεια… πετάνε τον εγωισμό τους στην άκρη και κάνουν αυτό που είναι σωστό για τους ίδιους, γι` αυτούς που αγαπούν αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

 

Συνδέοντας το όραμα με τους στόχους

Αφού λοιπόν έχουμε μια εικόνα στο μυαλό μας του οράματός μας είναι η κατάλληλη στιγμή για  να το συνδέσουμε με συγκεκριμένους στόχους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους. Οι στόχοι, μας βοηθούν να είμαστε συνεχώς στην πορεία προς το όραμά μας. Οι στόχοι μας σίγουρα θα απλώνονται σε πολλά πεδία της ζωής μας και με αυτό τον τρόπο αναπτυσσόμαστε γενικότερα καθώς βλέπουμε ότι ο ένας στόχος συνδέεται με κάποιον άλλον. Στην  πορεία λοιπόν της επίτευξης ενός στόχου σου σίγουρα θα πρέπει να έχεις  πάνω απ` όλα την υγεία σου, άρα να ακόμα ένας στόχος, διατήρηση της υγείας μας. Καθώς λοιπόν προχωράμε θα συναντήσουμε διάφορες προκλήσεις και θα πρέπει να βάζουμε και στόχους  στο να γίνουμε και κάτι. Ίσως να χρειαστεί να γίνουμε πιο επικοινωνιακοί, με την έννοια να μπορούμε να δώσουμε στους άλλους να καταλάβουν τι ακριβώς ζητάμε από αυτούς, ή να πρέπει να γίνουμε πιο υπομονετικοί, ή πιο συνεπείς, ή πιο οργανωτικοί, ή ίσως να χρειαστεί να χαλαρώσουμε λίγο, αυτά τα γνωρίζει ο καθένας καλύτερα για το εαυτό του, πάντως υπάρχει αρκετός χώρος βελτίωσης για όλους μας. Και το καλό της υπόθεσης είναι ότι προσπαθώντας να πιάσεις έναν στόχο τελικά γίνεσαι εσύ κάτι περισσότερο σαν άνθρωπος και αυτό είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο, γιατί αυτό που έχτισες για τον εαυτό σου θα το έχεις πάντα μαζί σου και θα είσαι έτοιμος τώρα πλέον για μεγαλύτερους και πιο ουσιαστικούς στόχους. Οι στόχοι μας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί γιατί αν δεν είναι θα θερίσουμε άδικα μεγάλη απογοήτευση, και δεν θέλουμε να αποθαρρυνόμαστε. Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να χάσει 20 κιλά και βάλει στόχο να τα χάσει σε 15 ημέρες τότε καταλαβαίνετε σε τι απογοήτευση θα επέλθει… οπότε σοφό είναι να εξετάζουμε λίγο περισσότερο τους στόχους μας και να συλλέγουμε αρκετές πληροφορίες σχετικά. Όπως βλέπετε μπορεί να έχουμε ένα όραμα και είναι εύκολο για τον καθένα να οραματιστεί κάτι, αλλά δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε αμέσως, ίσως να μην έχουμε όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται ή τα ταλέντα που χρειάζονται ή τους πόρους για να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε, οπότε θα πρέπει να θέσουμε στόχους  που θα μας πάνε πιο κοντά στο όραμά μας. Κάτι άλλο που βοηθάει είναι να καταγράφουμε στο χαρτί τους στόχους μας και να τους διαβάζουμε συχνά έτσι ώστε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και σε αυτό το κομμάτι μας που ποτέ δεν κοιμάται, ότι είμαστε δεσμευμένοι προς αυτόν τον στόχο και αυτό μας βοηθάει επίσης στην αξιολόγηση του στόχου μας. Επίσης καλό θα ήταν να βάζαμε ένα χρονικό περιθώριο στους στόχους μας διαφορετικά θα μας παρασύρει η ροή της καθημερινότητας και δεν θα τα καταφέρουμε. Ότι βλέπετε γύρω σας φίλοι μου έχουν υλοποιηθεί από κάποιους ανθρώπους που έθεσαν στόχους. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Ο καθένας μας επηρεάζει το περιβάλλον του και επηρεάζεται από αυτό. Οπότε ή κάθε μας δράση ή το πόσο αδρανείς είμαστε έχει μεγάλη σημασία. Οπότε βρείτε κι άλλους ανθρώπους με συναφή στόχους και οράματα και εργαστείτε γι αυτά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό στον κόσμο όταν καθίσουν δυό – τρείς άνθρωποι μαζί και πουν….                         ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ….

Οι ιδεαλιστές και οι ονειροπόλοι είναι οι “σωτήρες“ του κόσμου

Οι ιδεαλιστές και οι ονειροπόλοι είναι οι “σωτήρες“ του κόσμου. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ξεχάσει τους ιδεαλιστές της, δεν μπορεί να αφήσει τα ιδανικά τους να χαθούν και να πεθάνουν, ζει μέσα τους, τους αναγνωρίζει σαν πραγματικότητες που μια μέρα θα δει και θα μάθει. Ο συνθέτης, ο ζωγράφος, ο γλύπτης, ο ποιητής, ο προφήτης, ο σοφός, αυτοί είναι οι δημιουργοί του μετά-κόσμου, οι αρχιτέκτονες των ουρανών. Ο κόσμος είναι όμορφος γιατί έχουν ζήσει αυτοί. Χωρίς αυτούς η διεργασία για ανθρωπιά θα εξαφανιζόταν. Όποιος κατέχει ένα όμορφο όραμα, ένα υψηλό ιδανικό μέσα στην καρδιά του, θα το πραγματοποιήσει μια μέρα. Μεγάλωσε με αγάπη και τρυφερότητα τα οράματά σου, κράτησε τα ιδανικά σου, ταΐσε τα όνειρα σου και άσε τις αμφιβολίες σου να πεθάνουν από την πείνα…  μην τις τρέφεις  άλλο. Άκου την μουσική της καρδιάς σου, ενίσχυσε τις αγνότερες σκέψεις σου και αν είναι ειλικρινείς, με τον καιρό θα αναπτυχθούν και με αυτό τον τρόπο θα χτίσεις τον κόσμο γύρω σου. Μην σε νοιάζει, μικρό, μεγάλο, τα πάντα είναι σχετικά, απλά κάθε αλλαγή προς το καλύτερο είναι μια αλλαγή, εσύ κάνε αυτό που μπορείς. Οραματίσου λοιπόν οράματα υψηλόφρονα και αυτό που οραματίζεσαι αυτό και θα γίνεις. Η υπόσχεση του τι θα είσαι μια μέρα είναι το σημερινό όραμά σου. Σκέψου… το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν κάποτε ένα απλό όνειρο. Η βελανιδιά κοιμάται μέσα σε ένα βελανίδι, το πουλί περιμένει μέσα στο αυγό, έτσι και στο υψηλότερο όραμα μιας ψυχής ένας άγγελος αναδύεται που θα περπατήσει στη γη. Οι σπόροι λοιπόν της πραγματικότητας είναι τα όνειρα. Οι συνθήκες και οι καταστάσεις της ζωής σου μπορεί να είναι δυσάρεστες, αλλά δεν θα μείνουν έτσι για πολύ αν καταφέρεις και διακρίνεις ένα ιδανικό και αγωνιστείς για να το φτάσεις. Το όραμα λοιπόν είναι μια μεγάλη συνολική εικόνα για το πώς θα ζήσουμε την ζωή μας, πως θα εκπληρώσουμε τον σκοπό μας στην ζωή. Αφού λοιπόν έχουμε ένα όραμα, το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουμε τους στόχους μας για την υλοποίηση του οράματός μας.

Το όραμα που τιμάς και δοξάσεις μέσα στο μυαλό σου, το ιδανικό που έχεις ενθρονίσει μέσα στην καρδιά σου – με αυτό θα κτίσεις  την ζωή σου, αυτό και θα γίνεις.

Το άρθρο είναι βασισμένο από την μετάφραση της Κυριακής Κακουλίδου –Σίνου  του βιβλίου “Όπως σκέφτεται ο άνθρωπος“ του JAMES ALLEN.

Στην εποχή της πληροφορίας, η άγνοια είναι επιλογή

Στην εποχή της πληροφορίας, η άγνοια είναι επιλογή. Με τόσα μέσα που έχουμε πλέον στην διάθεσή μας δεν υπάρχει η δικαιολογία δεν το ήξερα.

Αυτή η εποχή πλέον έχει περάσει, έχουμε μπει πλέον στην εποχή της εφαρμογής της γνώσης. Σίγουρα δεν πρόκειται να τα μάθεις όλα αλλά πλέον ξέρεις σε γενικές γραμμές τι πρέπει να κάνεις στους περισσότερους τομείς της ζωής σου.

Ειδικότερα βέβαια αν θες  σε κάποιο τομέα να εμβαθύνεις περισσότερο δεν χρειάζεται να γίνεις ειδήμον, υπάρχουν ειδικοί που έχουν επενδύσει εκείνοι το χρόνο τους και έχουν μάθει πολύ εξειδικευμένα πράματα και μπορείς να ζητήσεις την βοήθειά τους.

Για θέματα διατροφής ας πούμε υπάρχουν κάποιες γενικές κατευθύνσεις που μπορείς να ενημερωθείς εύκολα πλέον αλλά αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο τότε θα χρειαστείς τις γνώσεις ενός διατροφολόγου, και το ίδιο ισχύει βέβαια για κάθε πλευρά της ζωής μας.

Γιατί να τα ξέρετε όλα εσείς? Συμβουλευτείτε τους ειδικούς, όσο περισσότερους συμβούλους έχετε τόσο πιο σοφές αποφάσεις θα παίρνετε. Εμείς για παράδειγμα στην ιστοσελίδα μας έχουμε επιστημονικούς  συμβούλους διατροφής, ψυχικής υγείας, ψυχολογίας, γυμναστές κλπ γιατί εμείς δεν τα γνωρίζουμε όλα  αναλυτικά και επίσης επιβλέπουν γενικότερα το έργο μας και πολλές φορές μάλιστα φιλοξενούμε και άρθρα τους που βοηθούν τους αναγνώστες μας.

Οπότε, η ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή αλλά και η βοήθεια από άλλους ανθρώπους στην ζωή μας είναι πολύ σημαντική, μην την υποτιμάτε και μην ντρέπεστε να ζητάτε βοήθεια για οτιδήποτε σας απασχολεί.

Οι έξυπνοι άνθρωποι να το θυμάστε…. στα δύσκολα ζητάνε βοήθεια… πετάνε τον εγωισμό τους στην άκρη και κάνουν αυτό που είναι σωστό για τους ίδιους, γι` αυτούς που αγαπούν αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιο σπρώξιμο

Όλοι χρειαζόμαστε κάποιο σπρώξιμο για να ξεκινήσουμε κάτι κάποιες φορές. Δεν είναι κακό. Ξεκίνα να βλέπεις βιντεάκια σχετικά με το ανθρώπινο σώμα, πραγματικά θα εκπλαγείς.

Δεν μπορείς να φανταστείς τι είναι ικανό να κάνει το σώμα μας αρκεί να μην του σταθούμε εμείς οι ίδιοι εμπόδιο. Όσο κατανοείς το σώμα σου τόσο το σέβεσαι και θες να του δίνεις αυτά για τα οποία είναι φτιαγμένο. Δες βιντεάκια με διάφορα σπορ, δες σχετικά βίντεο με την διατροφή, μάθε για την αξία της κίνησης στον οργανισμό σου και πως αυτό σου δίνει ενέργεια και ικανοποίηση με αποτέλεσμα να νιώθεις  πάντα αυτό το ωραίο συναίσθημα.

Μπες σε διάφορες ομάδες πεζοπορίας, ή σε ομάδες που κανονίζουν ελαφρύ τρεξιματάκι και παρέα όπως κι εμείς εδώ σε αυτήν την ομάδα. Κάνε παρέα με άτομα που ασχολούνται με το fitness και θα δεις σιγά σιγά πως κι εσύ θα μυηθείς σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό μας προστάζει η ίδια μας η φύση.

Εμείς από την μεριά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σε παρακινήσουμε και θα σου παρέχουμε διάφορα υποστηρικτικά μέσα και εργαλεία έτσι ώστε όλα τα παραπάνω να σου γίνουν τρόπος ζωής, και να θυμάσαι… δεν θα μετανιώσεις ποτέ που θα δώσεις τον απαιτούμενο χρόνο στο σώμα σου, όχι με την έννοια της λατρείας αλλά του σεβασμού, εσύ θα του δίνεις τόσα λίγα και εκείνο θα σου δίνει πίσω τόσα πολλά.

Κανείς δεν είναι τέλειος

Κανείς δεν είναι τέλειος όλοι το ξέρουμε αυτό. Όλοι μας έχουμε και την αρνητική πλευρά μας αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο αν παραδεχτούμε τις όποιες αδυναμίες μας και απλά να προσπαθούμε να μην τις χειροτερεύουμε και να γίνουμε απλά λίγο καλύτεροι εκεί που μειονεκτούμε. Εξάλλου εκεί βρίσκεται και η ομορφιά της ζωής, όταν ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Μεγιστοποιώντας τα ταλέντα μας και χρησιμοποιώντας τα θετικά μας, εκεί όπου οι άλλοι έχουν έλλειψη, και συρρικνώνοντας τα αρνητικά μας όσο μπορούμε και παράλληλα χρησιμοποιώντας τα ταλέντα των άλλων ανθρώπων εκεί που εμείς υστερούμε. Μια ομάδα είμαστε η ανθρωπότητα, αρκεί ο καθένας να μπει στην θέση που του αρμόζει, και τότε σαν μια συντονισμένη ορχήστρα θα παράγουμε υπέροχες μελωδίες. Τις περισσότερες φορές βλέπετε, αρνούμαστε να παραδεχτούμε την ανεπάρκειά μας σε ορισμένους τομείς και για εγωιστικούς λόγους επιμένουμε στην λάθος θέση ξοδεύοντας κόπο και πολύτιμο χρόνο που θα τον αξιοποιούσαμε εκεί που είμαστε πιο δυνατοί.

 

Να λοιπόν μερικά παραδείγματα:

 

 • Αναβλητικότητα
 • Αναποφασιστικότητα
 • Απότομες συναισθηματικές μεταπτώσεις.
 • Αδυναμία συγκέντρωσης και προσοχής.
 • Αδυναμία εύρεσης κινήτρων.
 • Αδυναμία ελέγχου των παρορμήσεων
 • Έλλειψη εργατικότητας
 • Έλλειψη οργάνωσης
 • Έλλειψη οράματος
 • Έλλειψη στόχων
 • Έλλειψη ενθουσιασμού
 • Ανεδαφικές προσδοκίες
 • Αδυναμία ελέγχου των παρορμήσεων
 • Αδυναμία αντίστασης στις παρορμήσεις για φαγητό, ποτό, κατανάλωση.
 • Τελειομανία
 • Ναρκισσιστική υπεροψία
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση.
 • Έλλειψη κοινωνικότητας
 • Συνεχής ανάμνηση αρνητικών ή ενοχικών εμπειριών του παρελθόντος.
 • Φόβος για το μέλλον
 • Φόβος αντιμετώπισης στρεσογόνων και αβέβαιων καταστάσεων.
 • Δυσκολία αναγνώρισης των επιθυμιών, των αναγκών, των εμπειριών και των αισθημάτων των άλλων.
 • Δυσαρέσκεια από τον εαυτό, τους άλλους, τα γεγονότα και τη ζωή γενικά.
 • Δυσκολία προσαρμογής σε κοινωνικές και προσωπικές αλλαγές.
 • Απροθυμία ανάληψης ηγετικού ρόλου ακόμη και όταν υπάρχει η δυνατότητα.
 • Έλλειψη εμπιστοσύνης και καχυποψία.
 • Συχνές και ανεξέλεγκτες εκρήξεις θυμού για ασήμαντους λόγους.
 • Δυσκολία έκφρασης της διαφωνίας από φόβο απώλειας της στήριξης ή της επιδοκιμασίας των άλλων
 • Απουσία υγιών μηχανισμών διαχείρισης των εσωτερικών συγκρούσεων.
 • Υπερβολική ευσυνειδησία που συνοδεύεται από παθολογικές ενοχές.

(Δικό μου χαχαχα)

 • Χρόνια αρνητικά αισθήματα άγχους, φόβου, ευερεθιστικότητας, θυμού, απογοήτευσης, ενοχής και ντροπής.

 

Όπως βλέπετε ο κατάλογος μπορεί να είναι ατελείωτος, απλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι όλοι μας προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ των θετικών μας στοιχείων και των αρνητικών.