Οι καλές συνήθειες είναι το κλειδί για κάθε επιτυχία. Οι κακές συνήθειες είναι η ξεκλείδωτη πόρτα προς την αποτυχία.“Og Mandino“

Ο Άνθρωπος κατά ένα αρκετά μεγάλο μέρος είναι ένα σύστημα συνηθειών. Από νεαρή ηλικία όλοι μας μπαίνουμε σε ένα μοτίβο συνηθειών που άλλες  μας εξυπηρετούν και άλλες μας βλάπτουν, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό. Αυτό βέβαια ίσως να μην μπορούμε να το αποφύγουμε αλλά σίγουρα  μπορούμε να το βελτιώσουμε. Η συνήθεια είναι καλό να υπάρχει γιατί δεν απαιτείται πολύ ενέργεια για να εκτελέσουμε κάτι την δεδομένη στιγμή αρκεί να είναι  προς  την  κατεύθυνση που μας εξυπηρετεί. Για παράδειγμα:  έχεις την συνήθεια να καπνίζεις? Να τρως ακατάλληλα φαγητά? Να θυμώνεις ευκολα? Έχεις την συνήθεια να σπαταλάς το χρόνο σου? Τα χρήματα σου? Να είσαι οκνηρός?  Μήπως έχεις κακές συνήθειες συμπεριφοράς προς τους άλλους? Υπάρχουν ένα σωρό συνήθειες που όλοι μας έχουμε, αλλά αρκετά συχνά θα πρέπει να κάνουμε έναν έλεγχο στον εαυτό μας και να βλέπουμε αν κάποιες από αυτές δεν μας εξυπηρετούν πλέον και αφαιρούν ποιότητα από την ζωή μας έτσι ώστε να τις αντικαταστήσουμε με πολύ καλύτερες  που να είναι προς όφελός μας. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ξεκίνησε το κάπνισμα σε νεαρή ηλικία για μαγκιά, να δείχνει ώριμος ή για ευχαρίστηση ή για κάποιον άλλο λόγο, τα χρόνια όμως πέρασαν ο άνθρωπος αυτός μεγάλωσε, ωρίμασε  και ίσως να μην χρειάζεται πλέον το τσιγάρο στη ζωή  του, όμως έχει γίνει πλέον μια συνήθεια και μάλιστα βλαβερή η οποία μόνο κακό κάνει αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι η αυτή η συνήθεια όπως και κάθε άλλη έχει δημιουργήσει με τα χρόνια  πολλές και γερές ρίζες, τόσο σε βιολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο και είναι δύσκολο να ξεριζωθεί.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ… ΠΩΣ? ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΡΙΖΩΘΗΚΕ… ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ… ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ.

Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ  ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ.

Αφήστε μια απάντηση